Crud logga utan horn

Klassiska, naturliga material av hög kvalitet som åldrast med värdighet och lämnar ett personligt avtryck...
 

Läder
Varje läderdetalj i våra väskor och accessoarer kommer från Tärnsjö Garveri.
Vi har dels valt att samarbeta med Tärnsjö Garveri för det exklusiva läder de producerar men också pga av att de är ett av de få kvarvarande garverier i världen som fortfarande följer traditionen av vegetabilisk garvning framför mer kostnadseffektiva och miljöfarliga metoder. 

Eftersom läder är ett naturligt material kommer det alltid finnas variationer i varje produkt. Ingen läderbit är den andra lik vilket är något vi verkligen uppskattar och något som skapar unikhet i varje produkt.

För att öka livslängden på våra läderprodukter handpoleras och impregneras alla kanter med rent bivax. Detta skapar en hållbar och naturlig försegling som förhindrar att lädret åldras fortare. Bivaxet vi använder för detta ändamål är 100% ekologiskt och kommer från Mälardalen.

Canvas
Våra väskor och ryggsäckar är tillverkade av noggrannt utvald 18oz vaxad bomullscanvas som är både vattenavstötande och nötningstålig och framför allt får en otrolig patina efter en viss tids användning.
Vi använder endast vaxad canvas av absolut högsta kvalité från Storbritannien och Skottland, länder med långa traditioner och stor kännedom kring vaxade tyger där erfarenheten och kunskapen ärvts i generationer.

Filt
Filten som används som ryggsektionen i våra ryggsäckar är en biprodukt från den Svenska ylleindustrin och består till 100% av ren fårull. Den komprimerade filten har en otroligt god isolations- och vadderingsförmåga.

Hårdvara
Alla väskor och ryggsäckar som vi tillverkar är försedda med högkvalitativ hårdvara i metall med mattsvart finish. Alla delar är hårdtestade för att säkerställa hög pålitlighet under lång tids användning. De handmonterade, robusta kopparnitarna ger en permanent infästning av alla bärande detaljer och ser till att allt sitter säkert på plats. 

Dragkedja
Dragkedjan är en mycket viktig komponent på en väska eller ryggsäck och ofta det som först sviker. För att undvika några problem använder vi endast mässingdragkedjor från YKK i vår utrustning. Dessa dragkedjor är världskända för den höga kvalitén och slitstyrkan.

Design och tillverkning
Vi är inte ett företag som styrs av trender utan arbetar endast med klassiska, beprövade material för att skapa hållbar, funktionell och tidlös utrustning.
Att värna om det svenska hantverkskunnandet och den höga sömnadskompetensen är något vi prioriterar högt, därför är alla våra väskor och accessoarer designade och tillverkade i Sverige. 
Alla läderaccessoarer och detaljer på våra väskor och ryggsäckar är utskurna, polerade och vaxade för hand i Göteborg och skickas i samband med tillverkning till vår lilla fabrik i södra Sverige där de sys upp innan de når er.