Crud logga utan horn

Naturliga material och patina

Folk som älskar att använda läder- och canvasprodukter gillar ett särskilt vittrat utseende som kommer med regelbunden användning. Patinan som utvecklas är kännetecknande för hög kvalitet och skapar en egen karaktär, en personlighet för produkten unikt för varje användare.

Precis som rynkorna i ansiktet på en gammal och erfaren person berättar historier om äventyr, destinationer och utmaningar, berättar även patinan på naturliga material en berättelse om äventyr som genomförts eller ett visst livsstilsval och ger ett kort inblick i ägarens liv.

I samma ögonblick du packat upp en ny produkt, tar ett nytt kapitel i historien sin början.

Välanvänd nyckelhållare i naturfärgat läder som varit oumbärlig det senaste året och har utvecklat en helt unik patina.


Som många bra saker i livet, tar även naturligt utvecklad patina tid. Förmörkelse på vissa ställen, en fläck av denim på andra och även repor och märken som kommer efter en tids användning - alla går in och skapar en aura som ger produkten karaktär.
Patina är något unikt för naturprodukter - läder får det, även trä och vaxad bomullscanvas.

Naturprodukter absorberar allt spår av liv runt omkring dem - oljor som kroppen producerar, smuts, damm, vatten, solljus, värme och med tiden utvecklas en glans på vissa ställen - medan andra partier kan se relativt mörka ut.

Ju mer du hanterar din produkt, och hur du hanterar den, påverkar graden av patina som utvecklas. Är du en försiktig användare som torkar av dina läderprodukter efter att ha använt dem, kommer patinan att ta längre tid att utvecklas.

En tumregel gällande läder är - ju mindre lädret är behandlat, desto finare och mer uttalad patina kommer att utvecklas med tiden. Vegetabiliskt garvat läder med en obehandlad yta är därmed den bästa kandidaten att utveckla en fin och personlig patina.
 
Det tar tid för patina att utvecklas, precis som mycket annat i livet. Men lita på oss, resultatet är väl värt att vänta på!

"Låt utrustningen berätta din historia"