Crud logga utan horn

Crud Garanti
Vi är stolta över våra produkter, de material som använts och det yrkeskunnande som lagts ner, och erbjuder därför livstids garanti till originalägaren på vår utrustning.

Om något skulle uppstå med din produkt beroende på material eller produktionsfel åtgärdar vi detta utan extra kostnad. 

Crud avgör om produkten är täckt av garantin och om produkten gått sönder bereonde på bristande tillverknings- eller materialkvalité. Garantin täcker inte normalt slitage, missbruk, försummelse, felaktigt underhåll eller skada beroende på oförsiktig hantering eller olycka. Ska varan skickas för reparation är ägaren ansvarig för tur- och returkostnaden av varan. Var uppmärksam på att färger kan variera mellan original och ersättningsdetaljer. 

Det är viktigt att följa angivna skötselråd för att undvika eventuella problem kopplade till garantin.


Läder
Eftersom läder är ett naturligt material behövs lite skötsel för att det ska bibehålla sina naturliga egenskaper och förhindra att det torkar ut. 
Det finns en mängd produkter på marknaden som alla fyller sin funktion men vi rekommenderar Crud Lädersmorning för läderunderhållet på våra produkter. Detta är ett beprövat smorningsmedel med mycket fina egenskaper där en liten mängd räcker en lång väg.


Canvas 
Vaxad canvas kan användas i många år utan varken tvätt eller rengöring. Men skulle tiden vara inne och din väska behöver rengöring finns det ett rätt, och många fel sätt att göra det på. 
Precis som man undviker att tvätta ett par läderkängor ska man också undvika att tvätta sin väska eller ryggsäck från Crud. 
Borsta försiktigt bort eventuell intorkad smuts med en mjuk borste.
Blöt därefter en ren svamp eller trasa med klart kallt vatten och gnugga försiktigt bort fläcken. Rensa återigen med kallt vatten och låt torka.
Använd inte tvål eller tvättmedel då detta kommer att förstöra den vaxade ytan och upphäva garantin.
Den vaxade canvasen klarar varken maskintvätt, kemtvätt eller torktumling vilket leder till att canvasen förlorar sin karaktär och vattenavstötande egenskap.


Ull
Ull är ett fantastiskt material som har naturlig smuts- och bakterieresistens. Därför behöver ull inte tvättas lika ofta som ex bomull. Häng istället upp och vädra ditt plagg.
För mycket tvätt försämrar ullens egenskaper och sliter istället på plagget.

 

  • Använd gärna en tvättpåse. Det skyddar dina plagg och förhindrar att mikrofibrer läcker ut i tvättvattnet. Skölj aldrig ur tvättpåsen med vatten eftersom fibrerna då kan hamna sjöar och i hav.
  • Tvätta med ullprogram, högst 40 grader och använd helst ulltvättmedel. Saknar du tvättmedel för ull kan du istället använda ett milt Miljöcertifierat tvättmedel.
  • Undvik blekmedel, alkaliska ämnen som höjer pH-värdet och enzymer som proteaser eller amylas eftersom vissa enzymer bryter ner proteiner och fett i ullen.
  • Undvik sköljmedel. Förutom att det är dåligt för miljön, försämrar det plaggets prestanda, framför allt fukttransport och torktid.
  • Torktumla inte, förutom att det är dåligt för miljön så är ullplagg känsliga för hög värme.
  • Forma plagget efter tvätt och låt det torka platt på exempelvis en handduk.


Reparation
Att tillverka slitstark utrustning är det mest ansvarsfulla vi kan göra. Detta är inte bara hållbart utan innebär också att du kan njuta av din utrustning under en mycket lång tid, och skulle något gå sönder eller falla utanför garantin lagar vi det åt dig till en rimlig kostnad.