Material & Tillverkning

 

Läder
Varje läderbit i vårt sortiment av väskor, ryggsäckar och accessoarer kommer från svenska Tärnsjö Garveri.
Vi har valt att samarbeta med Tärnsjö inte bara på grund av den överlägsna kvaliteten på hudar som de producerar, utan också för att de är ett av få garverier kvar i världen som följer traditionen med vegetabilisk garvning. De köper också in sina hudar från lokala bönder.

Eftersom läder är ett naturligt material kommer du alltid att hitta förändringar i färg och struktur, vilket är något som vi verkligen uppskattar och skapar unikhet i varje produkt.

 

 

Vaxad bomullscanvas

Våra väskor och ryggsäckar är tillverkade av 18 oz vaxad canvas som är både hållbar och mycket vattentålig.

Det fina med vaxad canvas är dess hållbarhet och livslängd – den är byggd för att hålla. Den tätvävda canvasen är stark och pålitlig och kan till skillnad från många alternativ underhållas av slutanvändaren.

Vi använder bara vaxad canvas av bästa kvalitet från Storbritannien och Skottland, länder med långa traditioner och stor kunskap om vaxade tyger där erfarenhet har förts vidare i generationer och levererar produkter av fantastisk kvalitet med en överlägsen finish.

De företag vi arbetar med har över 150 års expertis och har samlat på sig unik teknisk kunskap och tillverkningserfarenhet. De är specialiserade på vaxad bomull och väderbeständiga tyger med ansvarsfullt framställd bomull och låg påverkan vid tillverkning.

 

 

Filt

Filten som vi använder som stoppning i våra ryggsäckar och laptop/surfplatta kommer från Woolpower i Östersund och är en biprodukt från ullindustrin gjord av 100% ren svensk fårull. Denna filt har en stor isoleringsförmåga och fungerar som ett stärkande och stötdämpande lager.

 

Woolpower

 

Hårdvara och dragkedjor
Varje produkt som vi tillverkar är utrustad med högkvalitativ stålhårdvara med en mattsvart eloxerad yta och våra solida handsatta kopparnitar skapar ett permanent fäste som ser till att alla detaljer stannar på plats under produktens livstid. 

Dragkedjan är en mycket viktig komponent på en väska eller ryggsäck och är ofta det första som går sönder. För att säkerställa en lång och problemfri användning använder vi bara japanska mässingsdragkedjor från YKK i vår utrustning. Dessa dragkedjor är kända över hela världen för sin jämnhet, nötningsbeständighet och hållfasthet. 

 

YKK

 

Design och tillverkning
Vi är inte ett trenddrivet företag. Vi arbetar bara i små partier med klassiska och naturliga material som skapar pålitlig, funktionell och tidlös utrustning.
Vi främjar och skyddar svenskt hantverk och sömnadskunskaper, därför är alla våra väskor, ryggsäckar och mindra läderprodukter designade och handgjorda i Sverige.
Alla läderdetaljer på väskor och ryggsäckar stansas, poleras och vaxas för hand i Jonsered och skickas till vår lilla fabrik i södra Sverige för montering innan de når dina händer.

 

Handsktillverkning
Vi strävar alltid efter att tillverka våra produkter i Sverige men när det kommer till handsktillverkning måste vi titta på andra alternativ då inhemsk handsktillverkning är en sedan länge förlorad kompetens.

Handsktillverkning kräver specialkunskaper, symaskiner och läderkunskaper som tyvärr inte finns i Sverige idag. Därför har vi valt att samarbeta med de mest skickligaste handsktillverkarna på jorden som hanterar all vår handsktillverkning idag. Våra handskar tillverkas för närvarande i ET och USA.