Projekt

Crud x JOA
Askja
-Där betongen möter skogen-

Askja är ett exklusivt samarbete mellan Crud och Jonas Olsson - en svensk väskdesigner som jobbat för ett flertal internationella varumärken. I detta unika projekt kombinerar vi den robusta konstruktionen och hållbarheten hos de klassiska Crud-ryggsäckarna med mönsterkonstruktionen och detaljerna som finns i kollektionen av JOS-serien.

Varje läderdetalj i Askja-paketet är noggrant utvald och handtvättad i en speciell blandning av vatten och läderoljor. Efter tvätt får lädret torka långsamt innan alla läderkanter fasas, vaxas och läderytan handpoleras. Denna behandling ger läderytan en robust och åldrad look. Askja är utrustad med italiensk Raccagni-dragkedja.

 
Crud x Lundhags
Gränsland boots
 

Lundhags x Crud - Gränsland är resultatet av ett samarbete mellan Lundhags och Crud, två svenska varumärken med passion för hantverk och hållbarhet.

 Gränsland är en exklusiv och slitstark känga i begränsad upplaga, med en design som är inspirerad av den klassiska alpinkängan. Ambitionen med skapandet av Gränsland har varit enkel – Noll kompromisser vad gäller kvalitet, material och konstruktion.

 Kängorna är tillverkade av Heinen-läder och har en Goodyear-welt, Vibram-sulor och är utrustade tysk hårdvara. Gränslandskängorna levereras tillsammans med en nyckelring i vegetabiliskt garvat läder och en burk läderfett.

 

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=43yPW4bitzs&feature=emb_logo

 

Crud x Trangia

Vi slog oss ihop med Sveriges mest kända varumärke när det kommer till utekök – Trangia och tog fram ett matlagningsset i begränsad upplaga.
 
 
 
Detta specialutgåva (ultralätt aluminium) levereras i ett slitstarkt canvasfodral och är utrustad med en robust dragkedja i mässing och vegetabiliskt garvade läderdetaljer från Tärnsjö Garveri.
 
 
 
Setet kommer med en röd anodiserad tång i ett woolpower fodral och en stor multiskiva som kan användas som durkslag, skärbräda eller bas för användning på snö eller lock efter tillagning.